itSMF nyhetsbrev uke 44

Psykologisk trygghet – en avgjørende faktor for sikkerhet, smidighet og innovasjon ...

Vet du hva som kjennetegner høyprestasjonsteam? Googles forskning på dette ga overraskende resultater. Klar retning, meningsfullt arbeid og følelsen av å gjøre en forskjell var viktig, men den avgjørende faktoren var psykologisk trygghet. Hva er psykologisk trygghet, og hvorfor er det så viktig?

Meld deg på konferansen her!


Psykologisk trygghet: Kan vi lære å «feire» feilene?

Marco Elsafadi reflekterer over at han møter tre ulike typer mennesker i sitt arbeid. Noen evner ikke å se annet enn problemer. Noen bruker veldig lang tid på å bearbeide opplevelsen av nederlag, mens noen få har utviklet en egen evne til å se muligheter i alle problemer som oppstår. Handler dette bare om individ eller handler det også om kultur?

Marco vil i sitt foredrag utfordre oss til å mestre det å feile. Uten en høy grad av psykologisk trygghet er det vanskelig å fortelle andre om sine feil. Han oppfordrer derfor til å skape en kultur der feilene feires. Hvor mye kan organisasjoner lære hvis feil systematisk feires og omsettes til læring?


Avicii og viktigheten av mental helse

Den norske konferansen er unik. Hver konferanse har nemlig et “musikalsk tema” i tillegg til det faglige. Dette skaper atmosfære og en rød tråd gjennom konferansen. Tidligere har vi blant annet hatt konferansetitler som «We can work it out!» (Beatles), «ITIL – The name of the game!» (ABBA) og «Simply the best» (Tina Turner). Årets tittel «Wake me up! – IT for en bærekraftig fremtid» har en sterk dobbelbetydning. Den handler ikke kun om samfunnsmessig bærekraft, men også om mental bærekraft.

Det er med stor ærefrykt vi i år har valgt Avicii som vår musikalske røde tråd. Hans alt for tidlige død gir oss en sterk påminnelse om hvor viktig det er å sette psykisk helse på dagsordenen. Dette er det viktig at vi tør å snakke om.

Vi ser i dag på psykologisk trygghet som en avgjørende faktor for å kunne skape endringsdyktige fleksible organisasjoner. Det har i tillegg stor betydning for mental helse. Når det er trygt å være seg selv og trygt å feile, lærer vi raskere og trives bedre. Vi får en følelse av trygghet, tilhørighet og mestringstro. Mange virksomheter innser nå at det ikke bare er i toppidretten at coacher og mentaltrenere kan gjøre en forskjell. De er like viktige på arbeidsplassen, for å hjelpe team og individer til å lykkes. Under kan du se eksempler på hvordan autonome, trygge team kan bidra til fart, flyt og innovasjon.


Team Agile: Team som akselererer verdiskapningen!

Hva er oppskriften på godt teamarbeid? Hvilke faktorer må på plass for at et team skal bli den mest effektive måten å skape verdier på? Benedicte Fjellanger og Henrik Byremo i Team Agile viser hvordan myndiggjorte team med tydelig mål er viktig for å kunne akselerere verdiskapningen.


Når “Failure is not an option”: - Fra «Krise» til «Cash» på tre uker!

Den beste måten – ja, kanskje den eneste måten å levere noe på, når “Failure is not an option!” – er nettopp å praktisere feil!
I dette foredraget vil innovasjonsdirektør Yngvar Ugland i DNB fortelle om et team som har som motto at: «Ingen feiler så fort som oss!» Han forteller om hvordan en kultur for innovasjon, kreativitet og agilitet var avgjørende for å kunne bygge en ny løsning fra scratch på bare tre uker.


Fart og flyt med produktteam og Team Topologies i NAV

Med over 100 tverrfaglige produktteam er NAVs endringsevne blitt betydelig forbedret. Tommy Jocumsen og Anders Skifte forteller om tverrfaglige team og domenedrevet organisering. De forteller også om hvordan myndiggjøring av team har ført til langt mer eksperimentering og læring.


Pre-konferanse onsdag 9. november

Workshop-meny:                                                                              

  1. How digital transformation enables sustainable development

  2. Lynkurs i ITIL 4 – med fokus på verdi og agile prinsipper

  3. SOLVE – strukturert problemløsing i praksis

  4. Fart og flyt med Scrum!

  5. Innføring i Design Thinking

  6. Styrk din DevOps-kultur – verktøykasse for agile coacher

  7. Situasjonsforståelse, verdistrømsanalyse og Wardley mapping

  8. "The Phoenix Project" – en DevOps-simulering

Se mer info om workshopene her!


Ikke for sent å bli utstiller!

Tre gode grunner til å være utstiller:                                

  1. Skap engasjement rundt virksomhetens produkter og tjenester

  2. Vis dere frem som en attraktiv arbeidsplass så dere tiltrekker dere nye talenter

  3. Bygg nettverk i et spennende fagmiljø og en unik arena for erfaringsdeling

Påmelding for utstillere og samarbeidspartnere her!


Hjelp oss å spre budskapet om konferansen!

Send nyhetsbrevet videre til kolleger og venner. Del poster vi legger ut i sosiale medier. Og sist, men ikke minst, spre ryktet om denne unike konferansen til dem du møter på din vei!

Jeg gleder meg til å se deg på konferanse i november!
La oss sammen skape møteplassen som kan løfte norske virksomheter videre!

Med hilsen
Signe-Marie Hernes Bjerke
Konferanseleder for itSMF-konferansen 2022
Digi.no: Les mer om konferansen i digi.no

Silje Falla Tørmoen