itSMF nyhetsbrev uke 43

Hvordan sette fokus på det som er viktig, i en tid med store endringer og utfordringer?

Akkurat nå er det utfordrende tider. Å bygge opp evnen til å kunne omstille seg raskt, kan avgjøre virksomhetens fremtid. I et større perspektiv kan evnen til innovasjon og raske endringer avgjøre hvordan det går med landet, og ikke minst hvordan det går med planeten. Det er denne omstillingsevnen digital transformasjon egentlig handler om, og nå må vi sette kurs i riktig retning.

Meld deg på før 3. november!


Bærekraftig digitalisering: Nøkkelen til det grønne skiftet

Næringsminister Jan Christian Vestre vet hvor viktig det er å gi tydelig retning og ambisiøse mål. Før utnevnelsen som næringsminister i Jonas Gahr Støres regjering, var han daglig leder i møbelprodusenten Vestre, som produserte langvarige, bærekraftige møbler for byer, parker og offentlige uterom.

Han har et stort engasjement for både næringsliv, digitalisering og bærekraft. Derfor vil han gi en åpningshilsen til oss på konferansen, og oppstarten fremskyndes til kl. 0915!


Rammet av et kryptovirusangrep: Krisehåndtering fra innsiden!

Risikoen for cyberangrep større enn noensinne. Hver dag blir virksomheter rammet, og de færreste er godt nok forberedt. Hvor ofte har du mulighet til å høre erfaringer fra innsiden av et slikt angrep?

Høsten 2019 ble forsikringsselskapet der Bård Standal var viseadministrerende direktør rammet av et kryptoangrep. Plutselig sto både kundedata og selskapets drift i fare.


Krisehåndtering er ikke enkelt. Det krever målrettet teamarbeid. På itSMF-konferansen får du høre hvordan de lyktes med å beskytte kundeinformasjon og bli operative igjen på moderne skyløsninger.


SOLVE! – Kritisk tenking og strukturert problemløsing i praksis

I en verden der IT-systemene blir stadig mer komplekse er det ikke lenger teknisk kompetanse som er viktigst, men evnen til problemløsing og kritisk tenking.

Hvor god er din virksomhet til å løse kompliserte problemer på en rask, sikker og systematisk måte? I SOLVE-workshopen vil Ole-Vidar Christensen og Helge Rognlien lære bort en strukturert tilnærming til problemløsing. Deltakerne får deretter trening gjennom engasjerende digitale scenarier. Verdien er umiddelbar – og deltakerne vil kunne benytte metoden i sin daglige rutine fra første arbeidsdag etter opplæringen.


Pre-konferanse onsdag 9. november:
Workshops med fordyping i viktige tema

Workshopene dekker kunnskapsområder som er viktige for å lykkes med digital transformasjon. NB: Begrenset antall plasser. Vær rask for å sikre deg plass!

Workshop-meny:                                                                              

  1. How digital transformation enables sustainable development

  2. Lynkurs i ITIL 4 – med fokus på verdi og agile prinsipper

  3. SOLVE – strukturert problemløsing i praksis

  4. Fart og flyt med Scrum!

  5. Innføring i Design Thinking

  6. Styrk din DevOps-kultur – verktøykasse for agile coacher

  7. Situasjonsforståelse, verdistrømsanalyse og Wardley mapping

  8. "The Phoenix Project" – en DevOps-simulering

Se mer informasjon om workshopene her!


Ikke for sent å bli utstiller!

Her er fire gode grunner til å være utstiller:                                

  1. Skap engasjement rundt virksomhetens produkter og tjenester

  2. Vis dere frem som en attraktiv arbeidsplass så dere tiltrekker dere nye talenter

  3. Bygg nettverk og kompetanse i et spennende fagmiljø

  4. Bli med på å skape en unik arena for kunnskaps- og erfaringsdeling

Påmelding for utstillere og samarbeidspartnere her!


Nå er det to uker igjen, og 300 påmeldte!

Hjelp oss å spre budskapet om konferansen! Vi har fortsatt plass til flere. Send gjerne nyhetsbrevet videre til kolleger og venner. Del poster vi legger ut i sosiale medier. Og sist, men ikke minst, spre ryktet om denne unike konferansen til dem du møter på din vei!

På konferansen vil du møte mange av de som viser vei innen digital transformasjon, og du vil få kunnskap som er viktig for å hjelpe din egen virksomhet i riktig retning. Ikke minst vil du bli kjent med folk i andre virksomheter som er på samme reise. I tider med store endringer må vi lære av hverandre, så meld deg på konferansen før fristen går ut.

Jeg gleder meg til å se deg på konferanse i november!
La oss sammen skape møteplassen som kan løfte norske virksomheter videre!

Med hilsen
Signe-Marie Hernes Bjerke
Konferanseleder for itSMF-konferansen 2022
Digi.no: Les mer om konferansen i digi.no

Silje Falla Tørmoen