Digital transformasjon er ikke lenger et valg

Meld deg på itSMF konferansen 2024

På tide å våkne opp igjen! Programmet begynner å bli klart, nettsiden er oppe og vi starter å ta påmeldinger. Meld deg på før 1. desember og få en god “early bird”-pris.

Vi kan også lokke med boken “Sooner Safer Happier” av Jonathan Smart i velkomstgave til de første 300 som melder seg på. Les mer om itSMF-konferansen 2024!

Digital transformasjon er ikke lenger et valg 

Signe-Marie Hernes Bjerke, konferanseleder 

I fjor snakket Carlota Perez om at vi er ved vendepunktet i den digitale tidsalder, og at tegn på vendepunkt er turbulens. Dette har kun blitt tydeligere siden i fjor.

DevOps og Agile, som bare en spesiell gruppe brydde som før, er nå noe alle vil ha. IT, automatisering og digitaliseringer er noe “alle” snakker om. AI buldrer frem, og er spådd å ta over mange jobber. Vi står ved en skillelinje:

Det handler ikke bare om hva vi KAN utrette med teknologi, men også hvilke samfunn VI VIL ha. For det er ikke nødvendigvis slik at alt vi kan utrette, er til det beste. Flere techledere har bedt om en pause i utviklingen av AI, for å sørge for at vi går riktig vei.

I over 20 år har den norske itSMF-konferansen vært stedet der IT og forretning møtes for å dele erfaringer og «best practice» om å skape verdi for virksomheten. Det å levere IT-tjenester av høy kvalitet er komplisert og involverer mange fagfelt, og det er dette Service Management handler om.  Men etikken i IT Service Management har blitt viktigere enn før. Det handler ikke lenger bare om å levere best mulig IT, men også om større spørsmål, som hvilket samfunn vi ønsker å skape.

Derfor har vi valgt å kalle neste konferanse “Wake me up 2.0”. Vi mener det er vel så viktig som i fjor å “våkne opp”. Digital transformasjon handler ikke bare om å utforske smartere måter å jobbe på. Det må også handle om å sette en ny kurs mot en smart, rettferdig og grønn fremtid. Avicii-tittelen minner oss også om hvor viktig det er å skape psykologisk trygge arbeidsplasser som tar mental helse på alvor.

På programmet har vi foredragsholdere som vil øse av sin kunnskap rundt digital transformasjon. Du vil få høre om DevOps, smidig, bærekraft, ledelse, psykologisk trygghet, tverrfaglige team og mye mer.

Vi sees på itSMF-konferansen!


Se noen av de spennende foredragsholderne vi har i år:

Å organisere for å skape økt verdi 

Jonathan Smart 
Gründer, Business Agility Coach, leder og forfatter av “Sooner Safer Happier” 

Sist vi hadde en revolusjon i hvordan arbeid ble organisert, var med den industrielle revolusjon i 1771. Mye henger fortsatt igjen fra den tiden.

Men nå står vi midt i den digitale revolusjon. Hvordan bør vi da rigge oss for å kunne skape best mulig verdi, og samtidig skape den virksomheten og det samfunnet vi ønsker?

 Jonathan Smart har skrevet bestselgeren “Sooner Safer Happier”. Den viser hvordan menneskevennlige arbeidsplasser skaper verdi både raskere og bedre. Meld deg på, og få boken i velkomstgave!
Les mer!

Bærekraft – hvor er vi på vei? Refleksjoner basert på DNVs forskning på energiomstilling

Anne Louise Koefoed 
Seniorforsker DNV

I dette foredraget vil Anne Louise Koefoed, seniorforsker i DNVs strategiske forskningsenhet, gi et situasjonsbilde for vår klode, basert på de ferskeste innsikter fra DNVs forskerteam.

  • Oppdatert status fra DNVs forskning på bærekraft

  • Hvordan EU-taksonomien klassifiserer bærekraftige aktiviteter

  • Hvordan alle virksomheter kan bidra

Les mer!

Beyond Budgeting: Agil transformasjon og elefanten i rommet 

Bjarte Bogsnes
Chairman Beyond Budgeting Roundtable, Bogsnes Advisory

Bjarte vil synliggjøre problemene med tradisjonell styring, inkludert budsjettering og de mange illusjoner av kontroll. Beyond Budgeting tilbyr velprøvde og effektive alternativer.

  • Problemene med tradisjonell styring, inkludert budsjettering

  • Beyond Budgeting, smidig virksomhetsstyring i praksis

  • Gode råd for implementering

Les mer!

Hvorfor er psykologisk trygghet på jobb så viktig? 

Bård Fyhn
PHD i Psykologisk trygghet, NHH 

Forskningsbasert og praktisk rettet foredrag om hvordan psykologisk trygghet kan bidra til omstillingsdyktige og bærekraftige organisasjoner.

  • Hvordan psykologisk trygghet kan bidra til læring og innovasjon

  • Hvordan agile arbeidsmetoder avhenger av – og kan bidra til – psykologisk trygghet

  • Hvordan tryggheten er nødvendig for høypresterende team, men også kan komme i veien for gode prestasjoner

Les mer!

Med vennlig hilsen,
ItSMF-konferansen

Silje Falla Tørmoen