IT spiller nå en unik rolle i å forme fremtiden!

«IT for en bærekraftig fremtid» lyder nesten som en selvmotsigelse i disse «Black Friday»-tider. Ifølge Conways lov speiler IT-tjenestene strukturene i samfunnet det lages for. Med AI og rask IT eskaleres forbrukssamfunnet. Kan vi IT-folk bidra til å snu trenden?

«Black Friday», «Black Week» og nå også «Black Month». Med effektive AI-verktøy som kjenner våre svake punkter bedre enn vi gjør selv, trigger målrettede kampanjer kjøpehysteri i et marked som for lengst er mettet. Hva er konsekvensene når vi vet at kun 7 % av produktene er sirkulære? 🌎
 
Vi IT-folk elsker å løse utfordringer. Med moderne arbeidsmåter er vi blitt eksperter på å forstå brukerbehov og i stand til å skape nye tjenester lynraskt. Vi hjelper virksomheten å kutte kostnader og tjene penger. Visst er det lønnsomt. Men for hvem? Og hva er bivirkningene?
 
itSMF konferansen er konferansen som kobler digital transformasjon og bærekraft. Dette nyhetsbrevet handler om hvorfor dette er viktig. 
 
«Focus on value» er et mantra i ITIL 4. Det er gøy å skape verdi med teknologi, men hvordan definerer vi «verdi»? I helgens VG kunne vi lese at Open AI tripler selskapsverdien på seks måneder. Til noen stillinger lokker de med årslønner på over 100 millioner kroner. Hvor er vi på vei? Tenker vi over at rask IT og AI bidrar til polarisering, ulikheter og eskalering av klimautfordringer? Gjør vi alt dette for at lederlønninger skal fly til himmels, og flere jobber skal effektiviseres bort? Er det på tide å snakke om hva slags samfunn vi ønsker å skape?
 
IT spiller nå en unik rolle i å forme fremtiden!
På itSMF-konferansen deler vi erfaring om moderne teknologi og arbeidsmåter for å oppnå flyt og fart. Da må vi også snakke om bærekraft. Hvordan kan vi bruke våre nye superkrefter på best mulig måte? Hvordan løse problemer for kunder, samfunn og planet, - uten for store bivirkninger?
 
Verden er i krise, og det er nok av problemer å ta tak i. Hvis det skal bli noe av, er det vi som må utvikle løsninger for en smart, grønn og rettferdig fremtid. Vi IT-folk har større kraft enn vi aner, så la oss begynne å snakke om disse tingene. Vi gleder oss til å se deg på itSMF-konferansen 2024!

Foto: Professor Carlota Perez forteller at vi nå står ved et vendepunkt i den digitale tidsalder, og med AI setter det fart!

Digital transformasjon berører mange ulike fagfelt. Nedenfor presenteres noen av de håndplukkede foredragsholderne du vil møte på konferansen.


Bærekraft - hvor er vi på vei? Refleksjoner basert på DNVs forskning på energiomstilling

Anne Louise Koefoed 
Seniorforsker DNV

Anne Louise Koefoed er en av DNVs mest erfarne forskere på klima, energi og bærekraft, og har gjennom en årrekke vært med i forskerteamet bak rapporten «DNV Energy Transition Outlook». Hun åpner konferansen med intet mindre enn et situasjonsbilde for vår klode, basert på de ferskeste innsikter fra DNVs forskerteam. Hun vil også fortelle litt om hvordan nye insentiver og EUs krav til bærekraftsrapportering blir en viktig del av omstillingen til en bærekraftig økonomi.

Les mer


På tide å rydde i vårt digitale rotehus!

Eli Toftøy Andersen
Sopra Steria

Hvem skal rydde i dataen vår? Vi roter og sløser med data – og dermed også med energi. Energibruken til datasentrene kan stå for så mye som 2-4 % av globalt energiforbruk. Og dataforbruket fortsetter å øke.

Mange håper IT- og databruk kan bli en del av løsningen på miljø- og klima-utfordringene. Samtidig bruker vi enorme mengder energi på behandling, overføring og lagring av data.

Eli Toftøy Andersen brenner for å skape grønn vekst og bidra til grønn omstilling. Hun motiveres av reelle forbedringer for innbyggere, ansatte og miljø. Digitalt avfall er et av hennes nye favorittemner.

Les mer


Bærekraftig business: Hvordan gjøre det enkelt å ta gode valg?

Mari Larsen Sæther
Forretningsutvikler i Carrot

Visste du at 70 prosent av det som kastes i posen for restavfall, egentlig ikke skal dit? Altfor mye ender opp med å brennes på dynga! Mari Larsen Sæther ble tidlig interessert i søppel. Hun tar oss med på en fortelling om hvordan avfall kan bli til en ressurs, og viser hvordan din bedrift kan utnytte muligheter innen bærekraft. Hvordan kan vi gjøre det enkelt for folk å ta bærekraftige valg?

Mari er siviløkonom fra NHH, og brenner for å skape løsninger som drar verden i en bærekraftig retning. Som 16-åring startet hun selskapet Lett på Kroken, som bidro til plastinnsamling. Nå er hun forretningsutvikler i Carrot, som bruker data til å belønne god avfallssortering, og er kåret til Ledestjerne av DN. På konferansen skal hun både holde foredrag og workshop.

Les mer


Velkommen til itSMF-konferansen: "Wake me up! - IT for en bærekraftig fremtid!" 7.-8. mars 2024. Se programmet med over  30  håndplukkede foredrag og workshop om digital transformasjon.

Early Bird frem til 1. desember - meld deg på nå og få faktura på årets budsjett!

Meld deg på her!

Med vennlig hilsen,
ItSMF-konferansen

Silje Falla Tørmoen