itSMF nyhetsbrev uke 35

Arbeidslivet er i endring. Beste praksis er i endring. Ledelse er i endring. På itSMF-konferansen deler vi erfaring om et fagfelt som er i rivende utvikling, og setter fokus på hva som skal til for å lykkes med digital transformasjon.
Meld deg på innen 1. september å få EarlyBird-pris!

De som lykkes med DevOps og digital transformasjon lanserer nye tjenester hundre ganger raskere enn de som ikke har startet. Boken Accelerate: Building and Scaling High-Performing Technology Organizations viser hvilke faktorer som er avgjørende for å lykkes med en slik transformasjon. Det handler ikke bare om teknologi og automasjon, men også om Lean-tankegang, produktfokus, kultur og ledelse. På konferansen har vi egne spor for hvert av disse temaene. I dette nyhetsbrevet trekker vi frem noen foredrag rettet mot ledelse.


Hva slags ledelse trenger vi i fremtiden?

For at virksomheten skal endre seg, må lederne endre seg. Hvordan kan ledere legge til rette for å skape en innovativ, rask og smidig organisasjon? For å belyse dette temaet har vi satt opp et eget lederspor der vi har fått ledere fra svært ulike organisasjoner til å dele sin erfaring. Begge har vært pådrivere for radikale kulturendringer i sin egen organisasjon:

NAF: Ledelse for en ny tid og en transportsektor i full endring!
Norges Automobilforbund har vært igjennom en drastisk endringsreise fra et tradisjonelt, silobasert hierarki til verdistrømfokus, teamstrukturer og myndiggjøring av ansatte. Andreas Brodtkorb, kommersiell direktør, forteller hvordan det oppleves å være leder i en slik grunnleggende endring.




Omstilling til smidig service management i Helse Nord IKT
Digitale startups «blir født» med et agilt tankesett. I «tradisjonelle organisasjoner» derimot, kreves både omstilling og kulturendring. Før Sigurd From ble avdelingsleder i Helse Nord IKT i 2018 var han senior systemarkitekt i DIPS. Den erfaringen kom nok til nytte i arbeidet med å lede Helse Nord IKT inn i smidig service management.


I de andre sporene vil du også finne mange foredrag som belyser «Ledelse for en ny tid». Her er noen flere smakebiter fra programmet:

  • Yngvar Ugland, divisjonsdirektør for New Tech Lab i DNB, som vil fortelle hvordan en kultur for innovasjon, kreativitet og agilitet var avgjørende for å kunne bygge en ny løsning fra scratch på̊ bare tre uker. 

  • Marianne Selle, leder for Customer Success i Microsoft, som vil utfordre deg på om du har kompetansen som trengs for ta ut verdien fra det å gå i skyen.  

  • Og Leif-Tore Martinsen, avdelingsleder for innovasjon og utvikling i Sarpsborg kommune, som synes det er på høy tid å sette borgeren i sentrum.


Rammet av et kryptovirus-angrep: Krisehåndtering fra innsiden

En helt vanlig dag i oktober 2019 ble forsikringsselskapet Insr Insurance Group ASA utsatt for et massivt kryptoangrep som rammet store deler av selskapets lokale infrastruktur. Hva gjør man da?

I dette foredraget forteller daværende viseadministrerende direktør i Insr, Bård Standal, som var ansvarlig for selskapets kriserespons, hvordan det oppleves å stå på innsiden når huset brenner.


To nye workshops: Scrum & bærekraft

Nå har vi fått inn to nye workshops på pre-konferansen, én om Scrum og én om hvordan digital transformasjon kan støtte bærekraftig utvikling. På workshopene er det begrenset antall plasser.  Vær rask for å sikre deg plass.
 
Workshop-meny:

  1. Innføring i Design Thinking

  2. Lynkurs i ITIL4 – med fokus på verdi og agile prinsipper

  3. Styrk din DevOps-kultur – verktøykasse for agile coacher

  4. Situasjonsforståelse, verdistrømsanalyse og Wardley mapping

  5. Fart og flyt med Scrum!

  6. How digital transformation enables sustainable development

  7. SOLVE – strukturert og problemløsning i praksis

  8. DevOps-simulering: "The Phoenix Project"

Les mer om workshopene her!


Vil din virksomhet bli sponsor eller utstiller?

Det er mange gode grunner til å bli sponsor eller utstiller, både for leverandørorganisasjoner og brukerorganisasjoner:

  1. Å skape engasjement rundt virksomhetens produkter og tjenester

  2. Å bygge nettverk i et spennende og høyaktuelt fagmiljø

  3. Å vise frem en attraktiv arbeidsplass er viktig for å tiltrekke seg nye talenter

  4. Å bidra til å gjøre det mulig å skape en unik arena for kunnskaps- og erfaringsdeling

Last ned sponsorskjema her!


Hjelp oss å spre budskapet om konferansen!

itSMF er en brukerstyrt organisasjon, og nå trenger vi hjelp fra alle våre medlemmer:

  • Send nyhetsbrevet videre til kolleger og venner

  • Skriv om konferansen i interne nyhetsbrev

  • Kommenter og del poster vi legger ut i sosiale medier

  • Og ikke minst: Fortell om konferansen til dem du møter på din vei


Vi har allerede passert 120 deltakere og satser på fullt hus på jubileumskonferansen.
La oss sammen skape den møteplassen som kan løfte norske virksomheter videre!
 
Hilsen fra Signe-Marie Hernes Bjerke,
Konferanseleder for itSMF-konferansen 2022

Silje Falla Tørmoen