itSMF nyhetsbrev uke 31

Håper du har hatt en fin sommer! Nå kan du glede deg til høstens kuleste IT-konferanse.
Meld deg på før 1. september og få EarlyBird-pris!

På itSMF-konferansen 2022 setter vi fokus på digital transformasjon og hva som skal til for å lykkes i den digitale tidsalder. Moderne metoder og nytt tankesett er i ferd med å revolusjonere IT-bransjen og transformere virksomheter over hele verden.

«Best practice» er i endring!
Tider preget av endring krever nye måter å jobbe på! Neste generasjon service management er rask og smidig. Dette handler like mye om ledelse, kultur og organisasjon som teknologi og metoder. Noen virksomheter har kommet langt, mens andre er i startgropa. For å overleve i den digitale tidsalder er det viktig å komme i gang. På konferansen deler vi erfaring!

Les mer og meld deg på nå!


Hvor langt er din virksomhet kommet med Lean, Agile og DevOps?
Da korona gjorde sitt inntog og landet stengte ned, var det mange virksomheter som måtte snu seg raskt rundt og levere nye tjenester på rekordtid. På itSMF-konferansen kan du møte flere av dem, for eksempel:

  • DNB: «Failure was not an option!»
    På konferansen vil DNBs innovasjonsdirektør Yngvar Ugland fortelle hvordan en kultur for innovasjon, kreativitet og agilitet var avgjørende for å kunne bygge en ny løsning fra scratch på bare tre uker. Det handlet om å distribuere millioner av kroner til flere tusen virksomheter for å unngå konkurser.

  • DigDir: Hvordan pandemi og flyktninger påvirket vår DevOps-reise Digitaliseringsdirektoratet opplever stadig nye hasteoppdrag. Da korona kom måtte de snu seg rundt for å utvikle en identifikasjonsløsning for koronapermitterte i utlandet. ID-løsning for Ukraina-flyktninger måtte også utvikles på rekordtid. DigDir har innsett at endringer er «den nye normalen» og har kjørt massiv DevOps-opplæring i hele organisasjonen. På konferansen vil Kristine Håland fra DigDir fortelle hvordan lean-tankegang og verdistrømkartlegging for MinID bidro både til innsikt og kulturbygging.

  • Politiet: Digitalisering i kamp mot ulovlig opphold og terror!
    Grensekontrollen er en av politiets viktigste tjenester. Teamleder Ellen T. Moldskred fra politiets IKT-tjenester vil ta oss med på en reise i modernisering og digitalisering av grensekontrollen. Hun forteller om overgangen til smidig og DevOps, på et område der nye trusler og risikoer stadig utfordrer rikets sikkerhet.

På itsmf-konferansen vil du få verdifull erfaringsdeling fra en rekke virksomheter, alt fra NAV, Helse Nord IKT, Norges Automobilforbund og Sarpsborg kommune. Vi vil fortelle mer om disse i senere nyhetsbrev.

Les mer om foredragene her!


Pre-konferanse 9. november: Sikre deg plass på din favorittworkshop!

På pre-konferansen kan du bli med på workshops med noen av de beste instruktørene i bransjen. Her får du mulighet til å gå i dybden på temaer som er viktige for den digitale transformasjon, med noen av de beste instruktørene i bransjen.

Vær rask for å sikre deg plass! Workshopene har begrenset antall plasser og fylles etter først til mølla-prinsippet.
 

Workshop-meny:

  • Lynkurs i ITIL4 – «ITIL 4 the digital age»

  • Innføring i Design Thinking

  • Situasjonsforståelse, verdistrømsanalyse og Wardley mapping

  • Styrk din DevOps-kultur – verktøykasse for agile coacher

  • SOLVE – strukturert og problemløsing i praksis

  • DevOps-simulering: "The Phoenix Project"

itSMF Norge har fått nytt styre

Rett før sommeren ble det valgt inn nytt styre i itSMF Norge. De som nylig gikk ut, var Heidi Høiskar (styreleder) og styremedlemmene Christina Krogh og Carl Erik Engebakken. Vi ønsker å takke for deres arbeid og innsats for å holde hjulene i gang i en krevende periode. Samtidig ønsker vi våre nye styremedlemmer velkomne: Anne Cathrine Lie-McEwan, Sopra Steria, Jonas Kvalheim, DNB og Silje Maria Løw, Oslo kommune.
Du finner hele itSMF-styret 2022 på: https://www.itsmf.no/styret

Vi har i tillegg en egen konferansekomité som ledes av Signe-Marie Hernes Bjerke i Teambyggerne. Har du innspill til styre eller konferansekomité, kan du sende en melding til itsmf@itsmf.no.

Silje Falla Tørmoen